Zoek

Focuspunten SDG in aanpak Weerbare Sierteeltsector

Wat heeft criminaliteit in de sierteelt te maken met het Sustainable Development Goal (SDG) nummer 16? In onze aanpak Weerbare Sierteeltsector streven we dezelfde doelen na! Veel ondernemers in de sierteeltsector werken met SDG doelen in hun jaarplannen en zetten deze om in concrete acties. Doel nummer 16 gaat o.a. over aanzienlijk verminderen van geweld, georganiseerde misdaad bestrijden en einde maken aan corruptie en omkoping.

Dit zijn allemaal focuspunten in onze aanpak met de Weerbare Sierteeltsector en onze partners. Dus de overeenkomst is zo gevonden. Het is bekend dat de sierteeltsector misbruikt wordt door criminelen voor o.a. het vervoeren van drugs, wapens en cashgeld. Afpersing is een van de middelen die door hen wordt ingezet.

In 2015 hebben alle 193 landen die lid zijn van de Verenigde Naties (VN) de Sustainable Development Goals aangenomen. De doelen gelden voor alle landen en voor alle mensen.

Klik hier voor meer informatie over Sustainable Development Goal (SDG) nummer 16.

Sustainable development goals

Direct een verdachte situatie melden!

Een verdachte situatie melden kan via de volgende nummers:

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.