Zoek

Controles tegen criminele inmenging

Dat criminelen graag gebruik maken van bestaande logistieke netwerken, om bijvoorbeeld ook wapens en drugs te laten vervoeren, is al langer bekend. Vanwege de vele (inter-)nationale transportbewegingen die met de sierteeltsector gepaard gaan, is de branche zeer interessant voor criminelen. Om criminele inmenging tegen te gaan, zijn op 28 en 29 november Transport Facilitated Organized Crime-controles (TFOC) gehouden op alle drie de veilinglocaties van Royal FloraHolland, in Aalsmeer, Rijnsburg en Naaldwijk. 

Onder de noemer Weerbare Sierteeltsector werken overheidsinstanties en bedrijven al enige jaren samen om het mooie van de sierteeltsector te beschermen en het kwetsbare aan te pakken. De focus ligt daarom op preventie door ondernemers te helpen weerbaar te worden, van kennis te voorzien om signalen van criminaliteit te herkennen, misstanden te melden en het doen van controles.

Ondernemers zijn gebaat bij een veilige werkomgeving en uit gesprekken blijkt dat zij het nut van de controles daarom inzien. Omdat ook voor hen het motto ‘tijd is geld’ opgaat, worden controles in de regel zodanig uitgevoerd dat een vrachtwagen -en dus de handel- niet onnodig lang stil hoeft te staan. Door op een efficiënte wijze actief te controleren, dragen de samenwerkingspartners bij aan een veilige werkomgeving en een eerlijke concurrentiepositie voor ondernemers die wèl alles volgens het boekje doen.  

De controles van afgelopen week waren integraal. De politie Den Haag, politie Amsterdam en de Landelijke Eenheid voerden samen met de Belastingdienst, de Douane en de Nederlandse Arbeidsinspectie, twee dagen lang controles uit. Dit deden zij in samenwerking met de toezichthouders van de gemeenten Westland, Katwijk, Aalsmeer en Uithoorn, Royal FloraHolland, RIEC Den Haag en RIEC Amsterdam-Amstelland.

Klik hier voor meer informatie over de uitkomsten van de controles.

Transport Facilitated Organized Crime-controles

Direct een verdachte situatie melden!

Een verdachte situatie melden kan via de volgende nummers:

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.