Zoek

Controles tegen criminele inmenging in de sierteeltsector

Samen houden we de sierteeltsector sterk en veilig! Daar horen ook controles bij, die onze overheidspartners zoals politie, douane, Platform Veilig Ondernemen en Het Twickelerveld B.V. samen met Royal FloraHolland organiseren.

Tijdens de controledagen in juni zijn in Rijnsburg 117 voertuigen, voornamelijk vrachtwagens, onderworpen aan een integrale controle. Bij de controles in Aalsmeer zijn 100 voertuigen gecontroleerd. De controles worden volgens de uitvoerende partijen zodanig uitgevoerd dat een vrachtwagen – en daarmee dus de handel – niet onnodig lang stilstaat.

Naast de uitgevoerde controles waren de acties met name gericht op het vergroten van de bewustwording over de risico’s van criminele inmenging. Tijdens de bedrijfsbezoeken werden gesprekken gevoerd met werknemers en werkgevers van bedrijven op de terreinen van Royal FloraHolland. Door de gevaren te bespreken en tips te geven over het herkennen en melden van signalen, worden bedrijven in de sector niet alleen bewuster maar ook weerbaarder. Zo bevorderen de bedrijfsbezoeken de samenwerking tussen de sector en de overheid in de strijd tegen criminele inmenging.

Controles in de sierteeltsector

Direct een verdachte situatie melden!

Een verdachte situatie melden kan via de volgende nummers:

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.